Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام بطحایی کارشناس مسائل دینی به بیان نکات مهم جزء بیست‌ویکم قرآن کریم پرداخت. ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۸ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز جمعه 26 اردیبهشت مصادف با بیست‌ویکمین روز از ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای قبل صوت ترتیل جزء بیست‌ویکم قرآن کریم با صدای "عبدالباسط و عباس امام جمعه" جهت بهره‌مندی هرچه بیشتر مخاطبان منتشر شد که در اینجا می‌توانید بشنوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام سیدعلی بطحایی کارشناس مسائل دینی در گفت‌وگو با تسنیم به بیان نکاتی مهم از جزء بیست‌ویکم قرآن کریم پرداخت که متن آن در ادامه آمده است:

***

ـ سوره لقمان آیه 24،23؛ ﴿ وَ مَنْ کَفَرَ فَلا یَحْزُنْکَ کُفْرُهُ إِلَیْنا مَرْجِعُهُمْ فَنُنَبِّئُهُمْ بِما عَمِلُوا إِنَّ اللَّهَ عَلیمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ﴾، ﴿ نُمَتِّعُهُمْ قَلیلاً ثُمَّ نَضْطَرُّهُمْ إِلى‏ عَذابٍ غَلیظٍ﴾

در آیه‏ 23، از محزون شدن پیامبر صلى الله علیه و آله به خاطر کفر گروهى از مردم نهى شده است و این مى‌‏تواند به چند دلیل باشد:
الف: آنان آنقدر ارزش ندارند که تو براى آنان محزون شوى.
ب: اندوه براى کفر آنان، تو را از کارهاى دیگر باز مى‌‏دارد.
ج: کفر آنان به تو آسیبى نمى‌‏رساند.
د: تو در تبلیغ و موعظه‏ آنان کوتاهى نکردى تا نگران باشى.
ه: چون کفّار به سوى ما باز مى‏‌گردند و راهى براى فرار ندارند، جاى حزن و اندوه نیست.

ـ سوره لقمان آیه 22؛ ﴿ وَ مَنْ یُسْلِمْ وَجْهَهُ إِلَى اللَّهِ وَ هُوَ مُحْسِنٌ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقى‏ وَ إِلَى اللَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ﴾

در قرآن یکصد و چهل مرتبه، کلماتى از ریشه‏ «سِلْم» بکار رفته و واژه‏‌هایى همچون سلام، اسلام و مسلم از این مادّه است.

ـ سوره لقمان آیه 1- 4؛ ﴿ الم﴾، ﴿ تِلْکَ آیاتُ الْکِتابِ الْحَکیمِ﴾، ﴿ هُدىً وَ رَحْمَةً لِلْمُحْسِنینَ﴾، ﴿ الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ بِالْآخِرَةِ هُمْ یُوقِنُونَ﴾

نماز، جامع همه‏ کمالات معنوى است مانند: طهارت، تلاوت قرآن، اقرار به توحید و نبوّت و ولایت، ذکر و دعا، سلام، قیام، رکوع، سجود و توجّه به حقّ؛ و زکات جبران همه‏ کاستى‏‌هاى مادّى است.

ـ سوره روم آیه 60؛ ﴿ فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَ لا یَسْتَخِفَّنَّکَ الَّذینَ لا یُوقِنُونَ﴾

سوره‏ روم با پیش‏‌بینى پیروزى آغاز شده و با وعده الهى به نصرت گروه حقّ پایان یافت.

ـ سوره روم آیه 7؛ ﴿ وَ إِذا تُتْلى‏ عَلَیْهِ آیاتُنا وَلَّى مُسْتَکْبِراً کَأَنْ لَمْ یَسْمَعْها کَأَنَّ فی‏ أُذُنَیْهِ وَقْراً فَبَشِّرْهُ بِعَذابٍ أَلیمٍ﴾

کوته‌‏بینى، سطحى‌‏نگرى و توجّه نکردن به ماوراى مادّیات، نوعى جهل است. « وَ لکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لا یَعْلَمُونَ ...»

ـ سوره عنکبوت آیه 69؛ ﴿ وَ الَّذینَ جاهَدُوا فینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنینَ﴾

براى رسیدن به هدایت ویژه‏ الهى، تلاش لازم است و باید گام اوّل را خود انسان بردارد. «جاهدوا - لَنَهْدِیَنَّهُمْ»، چنانکه در جاى دیگر مى‏‌فرماید: ﴿ یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَ یُثَبِّتْ أَقْدامَکُمْ﴾(محمد-7)

ـ سوره عنکبوت آیه 64؛ ﴿ وَ ما هذِهِ الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلاَّ لَهْوٌ وَ لَعِبٌ وَ إِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِیَ الْحَیَوانُ لَوْ کانُوا یَعْلَمُونَ﴾

سؤال: با اینکه قرآن، خود به کار و تلاش براى آباد کردن زمین و سیر و سفر و بهر‌ه‌‏مند شدن از طبیعت، همسر، زیبایى‌‏ها، خوراکى‌‏ها و کسب درآمد سفارش کرده است، پس چگونه در این آیه مى‏‌فرماید: دنیا جز لهو و لعب نیست؟
پاسخ: کامیابى‏‌هایى که براى رسیدن به اهداف مقدّس و با روش و ابزار مقدّس و در محدوده‏ قانون و با رعایت سایر شرایط باشد، همه‏ آنها مزرعه‏ آخرت است و آنچه در این آیه تحقیر و مذمّت و لهو و لعب معرّفى شده، مواردى است که هدف مقدّسى در کنار آن نباشد و با موازین دینى و قانونى مخالف باشد.

ـ سوره عنکبوت آیه 49؛ ﴿ بَلْ هُوَ آیاتٌ بَیِّناتٌ فی‏ صُدُورِ الَّذینَ أُوتُوا الْعِلْمَ وَ ما یَجْحَدُ بِآیاتِنا إِلاَّ الظَّالِمُونَ﴾

ـ از مقایسه‏ آیه‏ 47 که تنها کافران را منکر آیات الهى مى‏‌داند، «وَ ما یَجْحَدُ بِآیاتِنا إِلاَّ الْکافِرُونَ» و این آیه که تنها ظالمان را منکر آیات مى‏‌داند، «وَ ما یَجْحَدُ بِآیاتِنا إِلاَّ الظَّالِمُونَ» مى‏‌توان استفاده کرد که کفر، نوعى ظلم و یا بالعکس است. حدود 20 حدیث در کتب تفسیرى وارد شده که مراد از «أُوتُوا الْعِلْمَ»، در این آیه امامان معصوم‏ علیهم‌السلام است.

گذری بر نکات مهم جزء بیستم قرآن/ پاسخ خدا به بهانه‌جویی کفّارگذری بر نکات مهم جزء نوزدهم قرآن/ قدرت‌نمایی «آصف» با استفاده از یک اسم خداترتیل جزء بیست‌ویکم قرآن‌ با صدای "عبدالباسط و عباس امام‌جمعه"

انتهای پیام/

R1410/P/S4,37/CT1 واژه های کاربردی مرتبط ماه مبارک رمضان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان ماه مبارک رمضان نکات مهم جزء آیات نا ـ سوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۵۷۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی

به گزارش خبرنگار مهر، نشست واکاوی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری، رسانه‌ای، قرآنی و علوم انسانی به همت دانشگاه سوره و با همکاری معاونت راهبردی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می‌شود.

این نشست با حضور عبدالله بیچرانلو استاد دانشگاه و محقق علوم اجتماعی و نعمت الله سعیدی نویسنده و منتقد فرهنگی و مهدی زاده‌حسین سردبیر تلویزیونی محفل برگزار خواهد شد. همچنین دبیر علمی نشست محمدرضا وحیدزاده پژوهشگر رسانه است.

زمان برگزاری دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۰:۰۰ الی ۱۲:۰۰ در محل خیابان آزادی، بین خوش و آذربایجان، نبش کامیاران، دانشگاه سوره، طبقه ۳ است.

علاقمندان می‌توانند از طریق اینجا به صورت مجازی در این نشست شرکت کنند.

کد خبر 6096884 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • پاسخ به شبهه قرآنی تحلیلگر اسرائیلی در توجیه غصب سرزمین فلسطین
  • خانه خود را در بهار سبز کنید
  • رفتن حسن یزدانی به مجارستان اشتباه است!
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • اجرای برنامه همخوانی قرآن در بنا‌های تاریخی قزوین
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • گزارش چند سازمان حقوق بشری در مورد رابطه رهبران کشور‌ها با مطبوعات
  • کارنامه تحولی آغازی برای اجرای سند تحول بنیادین است
  • حضور دانشجو معلمان در اردوی جهادی زکات دانش اندوزی آنهاست
  • خراسان رضوی میزبان آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن است