Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام بطحایی کارشناس مسائل دینی به بیان نکات مهم جزء بیست‌وچهارم قرآن کریم پرداخت. ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۳ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز دوشنبه 29 اردیبهشت مصادف با بیست‌وچهارمین روز از ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای قبل صوت ترتیل جزء بیست‌وچهارم قرآن کریم با صدای "عبدالباسط و عباس امام جمعه" جهت بهره‌مندی هرچه بیشتر مخاطبان منتشر شد که در اینجا می‌توانید بشنوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام سیدعلی بطحایی کارشناس مسائل دینی در گفت‌وگو با تسنیم به بیان نکاتی مهم از جزء بیست‌وچهارم قرآن کریم پرداخت که متن آن در ادامه آمده است:

***

ـ سوره فصلت آیه 36؛ ﴿ وَ إِمَّا یَنْزَغَنَّکَ مِنَ الشَّیْطانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ إِنَّهُ هُوَ السَّمیعُ الْعَلیمُ﴾

کلمه‏ «نزغ» به معناى ورود در کارى به قصد فساد است و به وسوسه شیطان و تحریک او نیز نزغ گفته مى‏‌شود.

ـ سوره فصلت آیه 35؛ ﴿ وَ ما یُلَقَّاها إِلاَّ الَّذینَ صَبَرُوا وَ ما یُلَقَّاها إِلاَّ ذُو حَظٍّ عَظیمٍ﴾

بهره و حظّ بزرگ، از دیدگاه دنیاطلبان براى قارون است «إِنَّهُ لَذُو حَظٍّ عَظیمٍ»(قصص، 79) اما از دیدگاه قرآن بهره و حظّ بزرگ براى افرادى است که کرامت نفس و سعۀ صدر داشته باشند. «وَ ما یُلَقَّاها إِلاَّ ذُو حَظٍّ عَظیمٍ»

ـ سوره فصلت آیه 34؛ ﴿ وَ لا تَسْتَوِی الْحَسَنَةُ وَ لاَ السَّیِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتی‏ هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذی بَیْنَکَ وَ بَیْنَهُ عَداوَةٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمیمٌ﴾

در برابر کسانى که مردم را به خدا دعوت مى‌‏کنند افراد بى‌تفاوت، نااهل و بدرفتارى پیدا مى‏‌شوند که اگر مبلّغ دین، با اخلاق خوش و سعۀ صدر با آنان برخورد نکند توفیقى حاصل نمى‏‌شود. این آیه سفارش مى‌‏کند که بدى‏‌ها را با خوبى پاسخ بده و اهل انتقام نباش؛ همان‌گونه که در دعاى مکارم‌الاخلاق، امام زین العابدین علیه‌السلام از خداوند مى‏‌خواهد که به او توفیق دهد که در برابر غیبت مردم از او، نیکى مردم را بگوید و از بدى آنان بگذرد و هر کس با او قطع رابطه کرد با او معاشرت کند. بارها در سیرۀ پیامبر اکرم و اهل‌بیت معصوم آن حضرت نمونه‏‌هایى از این برخوردها را مى‌‏خوانیم که سرسخت‌‏ترین مخالفان را به طرفدار آنان تبدیل کرده است.

مردم چند دسته‌‏اند:
کسى که دوست خود را حفظ مى‌‏کند.
کسى که دوست خود را نسبت به خود بى‌تفاوت مى‌‏کند.
کسى که دوست خود را به دشمن تبدیل مى‏‌کند.
کسى که دشمن را به دوست تبدیل مى‌‏کند.

ـ سوره غافر آیه 58؛ ﴿ وَ ما یَسْتَوِی الْأَعْمى‏ وَ الْبَصیرُ وَ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ لاَ الْمُسی‏ءُ قَلیلاً ما تَتَذَکَّرُونَ﴾

تکبّر، بزرگ‏‌ترین مانع حق بینى و حق‌پذیرى است. (متکبّر مانند کور است). «ما یستوى الاعمى و البصیر»

ـ سوره غافر آیه 55؛ ﴿ فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَ اسْتَغْفِرْ لِذَنْبِکَ وَ سَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّکَ بِالْعَشِیِّ وَ الْإِبْکارِ﴾

دلایل عقلى و نقلى گواه بر آن است که انبیاء(ع) معصوم‌اند، زیرا اگر معصوم نبودند پیروى و اطاعت مطلق و بى‌چون و چرا از آنان واجب نبود و اطاعت از آنان مشروط مى‌‏شد، همان‌گونه که اطاعت از والدین مشروط به آن است که فرزند را به شرک و انحراف دعوت نکنند. این از یک سو؛ از سوى دیگر دلیل نیاز ما به پیامبر و امام آن است که ما را از انحراف باز دارد و اگر او نیز اهل خلاف باشد، حجّت خدا بر ما کامل نیست در حالى که قرآن مى‏‌فرماید: ﴿ قُلْ فَلِلَّهِ الْحُجَّةُ الْبالِغَةُ﴾ (انعام، 149)

ـ سوره غافر آیه 27؛ ﴿ وَ قالَ مُوسى‏ إِنِّی عُذْتُ بِرَبِّی وَ رَبِّکُمْ مِنْ کُلِّ مُتَکَبِّرٍ لا یُؤْمِنُ بِیَوْمِ الْحِسابِ﴾

موسى با گفتنِ «عُذْتُ بِرَبِّی وَ رَبِّکُمْ» ضمن اعلام پناهندگى خود به خدا، به مردم گفت: فرعون خداى شما نیست.
ضرب‏‌المثل «هر کجا نمک خوردى نمکدان نشکن» همه‌جا درست نیست؛ زیرا موسى سال‏‌ها سر سفرۀ فرعون بود اما چون فرعون حقّ را نپذیرفت، عاقبت به قهر الهى گرفتارش کرد.

ـ آیه 37،36  سوره زمر؛ ﴿ أَ لَیْسَ اللَّهُ بِکافٍ عَبْدَهُ وَ یُخَوِّفُونَکَ بِالَّذینَ مِنْ دُونِهِ وَ مَنْ یُضْلِلِ اللَّهُ فَما لَهُ مِنْ هادٍ﴾، ﴿ وَ مَنْ یَهْدِ اللَّهُ فَما لَهُ مِنْ مُضِلٍّ أَ لَیْسَ اللَّهُ بِعَزیزٍ ذِی انْتِقامٍ﴾

ـ بت‌پرستان به پیامبر اسلام مى‏‌گفتند: اگر بت‌‏هاى ما را تحقیر کنى، به تو بلا و آزار مى‏‌رسد. این آیه نازل شد و به حضرت دلدارى داد که: «أَلَیْسَ اللَّهُ بِکافٍ عَبْدَهُ»
قرآن، با تعابیر گوناگونى مصونیّت پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله را از انواع توطئه‏‌ها مطرح کرده است: نظیر آیه‏ «وَ اللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ» (مائده 67) و ﴿ إِنَّا کَفَیْناکَ الْمُسْتَهْزِئینَ﴾ (حجر 95) چنان‌که خداوند نوح را از غرق شدن و ابراهیم را از آتش و موسى را از خطر فرعون و عیسى را از به دار آویخته شدن حفظ کرد.

وظیفه‏ ما در هر شرایطى بندگى خداست. در حدیث می‌خوانیم: «مَن أصبح و همومه هَمٌّ واحد، کفاه اللّه هموم الدنیا والآخرة؛ کسى که همه‏ تلاش و همتش بندگى خدا باشد، خداوند خواسته‌‏هاى دنیا و آخرتش را برآورده مى‌‏کند.»

ترتیل جزء بیست‌وچهارم قرآن‌ با صدای "عبدالباسط و عباس امام‌جمعه"گذری بر نکات مهم جزء بیست‌وسوم قرآن/ منظور از پرستش طاغوت چیست؟گذری بر نکات مهم جزء بیست‌ودوم قرآن/ نمودهایی از جاهلیت مدرن در دنیای امروز

انتهای پیام/

R1410/P/S4,37/CT1 واژه های کاربردی مرتبط تفسیر قرآن ماه مبارک رمضان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تفسیر قرآن ماه مبارک رمضان تفسیر قرآن ماه مبارک رمضان جزء بیست وچهارم ـ سوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۳۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرز تهیه کوکی شکلاتی + نکات مهم و فوت و فن‌ها

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فرارو،‌ کوکی شکلاتی یکی از انواع کوکی‌هاست که بافت ترد و بیسکویتی دارد و برای پذیرایی بسیار مناسب است؛ همچنین یک خوراکی خوشمزه برای کودکان محسوب می‌شود.

جالب است بدانید که این شیرینی خوشمزه برای اولین بار در قرن هفتم و در شهر سیستان ایران پخته شد. کوکی که دستور پخت بسیار ساده‌ای دارد، بین کودکان یک خوراکی محبوب است؛ همچنین برای پذیرایی هم از آن استفاده می‌شود. کوکی‌ها در انواع شکلاتی، وانیلی، پرسی، مغزدار، یخچالی، رولی، میله‌ای و... تهیه می‌شوند که هر کدام طعم خاص خود را دارند.

شما می‌توانید در منزل با استفاده از یک دستور ساده برای خود و اعضای خانواده یک ظرف کوکی شکلاتی خوشمزه و ترد تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه کوکی شکلاتی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه آن را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه کوکی شکلاتی

آرد سفید شیرینی: ۲۲۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
کره: ۱۴۰ گرم
شکر: ۱۵۰ گرم
مغز گردوی خرد شده: ۵۰ گرم
شکلات تخته‌ای خرد شده یا شکلات چیپسی: ۸۰ گرم
بکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
نمک: نصف قاشق چای‌خوری

نکات مربوط به نشاسته ذرت
نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن می‌شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمی‌توان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را می‌توانید در بسته‌بندی‌های بهداشتی از فروشگاه‌های مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.

نکات مربوط به شکلات
اگر ذائقه شما شیرینی‌پسند است، می‌توانید از شکلات تخته‌ای شیرین استفاده کنید و اگر به شیرینی علاقه‌ای ندارید، از آنجا که مواد اولیه کوکی دارای شکر است، می‌توانید از شکلات تخته‌ای تلخ و کم شیرینی استفاده کنید؛ همچنین می‌توانید به صورت دلخواه از شکلات تخته‌ای سفید و شیری نیز برای تهیه این کوکی استفاده کنید.

نکات مربوط به آرد
نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید.

اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شیرینی هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

طرز تهیه اکبر جوجه با آب نمک به سبک رستورانی + راز خوشمزگی و نرم شدن گوشت جوجه

طرز تهیه کوکی شکلاتی
۱ ـ برای شروع کار آرد شیرینی، نشاسته ذرت و بکینگ پودر را با هم مخلوط و سه بار الک کنید و کنار بگذارید.

۲ ـ کره را که از یک ساعت قبل از یخچال خارج کرده‌اید و به دمای محیط رسیده است، داخل کاسه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. کره و شکر را با قاشق یا همزن دستی هم بزنید تا شکر آب شود؛ سپس تخم مرغ و زرده تخم را اضافه کنید. با همان همزن دستی یا قاشق مواد را هم بزنید تا تخم مرغ کاملا با کره و شکر مخلوط شود.

۳ ـ در این مرحله مواد خشک را که از قبل با هم مخلوط کرده‌اید، به مایه کوکی اضافه کنید و آرام هم بزنید تا آرد کاملا در مایه کوکی مخلوط شود. در آخر تکه‌های شکلات و گردوی خرد شده را به خمیر کوکی اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید.

۴ ـ خمیر آماده را داخل کیسه فریزر بریزید و در کیسه را کاملا ببندید. کیسه خمیر را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا خمیر استراحت کند.

۵ ـ بعد از این مدت زمان خمیر را از یخچال خارج کنید و کمی ورز بدهید؛ سپس با خمیر گلوله‌هایی به اندازه گردو درست کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و گلوله‌های کوکی را با فاصله از هم داخل سینی فر بچینید. سینی فر را به مدت ۱۵ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه که از قبل آن را گرم کرده‌اید، بگذارید تا کوکی‌ها بپزند.

بعد از پخت کوکی‌ها را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کاملا خنک شوند؛ سپس آن‌ها را داخل ظرف سرو بچینید و با چای یا قهوه میل کنید، نوش جان.

کد خبر 849392 برچسب‌ها خبر مهم آشپزی - دستور پخت شیرینی‌جات

دیگر خبرها

  • طرز تهیه کوکی شکلاتی + نکات مهم و فوت و فن‌ها
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • خودنمایی «سیاه قلم‌های بانوان» کردستانی در گالری سوره سنندج
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • خلاصه بازی بارسلونا و خیرونا + فیلم
  • خلاصه بازی رئال مادرید و کادیز + فیلم
  • رئال در یک قدمی قهرمانی لالیگا
  • رئال مادرید در یک قدمی قهرمانی لالیگا؛ کادیز سد محکمی نبود
  • صهیونیست ها این گونه مانع رسیدن آرد به مردم غزه می شوند (فیلم)
  • بلینکن مدعی شد: حماس مانع بین مردم غزه و آتش‌بس است | اصلی‌ترین اختلاف میان اسرائیل و حماس در حال حاضر