Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام بطحایی کارشناس مسائل دینی به بیان نکات مهم جزء بیست‌وپنجم قرآن کریم پرداخت. ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۶ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز سه‌شنبه 30 اردیبهشت مصادف با بیست‌وپنجمین روز از ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای قبل صوت ترتیل جزء بیست‌وپنجم قرآن کریم با صدای "عبدالباسط و عباس امام جمعه" جهت بهره‌مندی هرچه بیشتر مخاطبان منتشر شد که در اینجا می‌توانید بشنوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام سیدعلی بطحایی کارشناس مسائل دینی در گفت‌وگو با تسنیم به بیان نکاتی مهم از جزء بیست‌وپنجم قرآن کریم پرداخت که متن آن در ادامه آمده است:

***

جاثیه آیات 20،19؛ ﴿ إِنَّهُمْ لَنْ یُغْنُوا عَنْکَ مِنَ اللَّهِ شَیْئاً وَ إِنَّ الظَّالِمینَ بَعْضُهُمْ أَوْلِیاءُ بَعْضٍ وَ اللَّهُ وَلِیُّ الْمُتَّقینَ﴾، ﴿ هذا بَصائِرُ لِلنَّاسِ وَ هُدىً وَ رَحْمَةٌ لِقَوْمٍ یُوقِنُونَ﴾

خداوند بصیر است «کان اللّه بما تعملون بصیرا»(احزاب 9) رسول خدا نیز بصیر است «ادعوا الى اللّه على بصیرة»(یوسف 108) قرآن نیز کتاب بصیرت است «هذا بصائر». شاید معناى آیه با توجّه به آیه‏ قبل چنین باشد: اى پیامبر! پیرو شریعتى باش که از طرف خداست و از هوس‌هاى جاهلان پیروى نکن؛ زیرا در برابر شریعت، قانون و وحى الهى، جاهلان طرح و برنامه‌‏اى که بتواند تو را از قانون و راه خدا بى‏‌نیاز کند ندارند.

سوره جاثیه آیه 21؛ ﴿ أَمْ حَسِبَ الَّذینَ اجْتَرَحُوا السَّیِّئاتِ أَنْ نَجْعَلَهُمْ کَالَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَواءً مَحْیاهُمْ وَ مَماتُهُمْ ساءَ ما یَحْکُمُونَ﴾

«اجتراح» از «جرح» به معناى آسیبى است که بر بدن وارد م‌ى‏شود. از آنجا که گناه روح انسان را جریحه‌دار مى‏‌کند، درباره‏ کسانى که خلافکارند، «اجترحوا» بکار رفته است. در قرآن کریم، استفاده از روش مقایسه زیاد به چشم مى‌‏خورد از جمله:
آیا مؤمن با فاسق یکسان است؟ «أفمن کان مؤمناً کمن کان فاسقاً»(سجده، 18)
آیا عالم با جاهل یکسان است؟ «هل یستوى الّذین یعلمون والّذین لا یعلمون»(زمر، 9)
آیا کسانى که قبل از فتح مکّه و در زمان غربت براى اسلام خرج کردند با کسانى که بعد از فتح مکّه کمک مالى کردند یکسانند؟ «لا یستوى منکم مَن أنفق من قبل الفتح و...»(حدید، 10)
در این آیه نیز مى‏‌خوانیم: آیا خلافکاران با مؤمنان نیکوکار یکسانند؟

سوره دخان آیات 40-42؛ ﴿ إِنَّ یَوْمَ الْفَصْلِ میقاتُهُمْ أَجْمَعینَ﴾، ﴿ یَوْمَ لا یُغْنی‏ مَوْلًى عَنْ مَوْلًى شَیْئاً وَ لا هُمْ یُنْصَرُونَ﴾، ﴿ إِلاَّ مَنْ رَحِمَ اللَّهُ إِنَّهُ هُوَ الْعَزیزُ الرَّحیمُ﴾

چون آفرینش هدفى بر حقّ دارد، پس قیامت باید باشد، خداى حکیم که هستى را بر اساس حقّ آفرید، گل سر سبد هستى را با مرگ رها نمى‏‌کند. کلمه‏ «مولى‏» به معناى دوست، سرپرست، خدمت‏گزار و بنده بکار مى‌‏رود.

سوره زخرف آیه 40؛ ﴿ أَ فَأَنْتَ تُسْمِعُ الصُّمَّ أَوْ تَهْدِی الْعُمْیَ وَ مَنْ کانَ فی‏ ضَلالٍ مُبینٍ﴾

سخن حقّ تنها در زنده‌دلانِ خدا ترس مؤثّر است نه دیگران. در قرآن مى‌‏خوانیم: «لِیُنْذِرَ مَنْ کانَ حَیًّا»(یس، 70)، تا به هر زنده‌دلى هشدار دهد، «إِنَّما تُنْذِرُ مَنِ اتَّبَعَ الذِّکْرَ وَ خَشِیَ الرَّحْمنَ»(یس، 11) تنها کسانى را هشدار مى‌‏دهد که پیرو ذکر بوده و خداترس هستند.

سوره زخرف آیه 33؛ ﴿ وَ لَوْ لا أَنْ یَکُونَ النَّاسُ أُمَّةً واحِدَةً لَجَعَلْنا لِمَنْ یَکْفُرُ بِالرَّحْمنِ لِبُیُوتِهِمْ سُقُفاً مِنْ فِضَّةٍ وَ مَعارِجَ عَلَیْها یَظْهَرُونَ﴾

زرق و برق دنیا به قدرى بى‌‏ارزش است که خداوند در این آیه مى‌‏فرماید: ما حاضریم دنیا را در حد وفور به کفّار بدهیم اما چون عقل مردم در چشم آنهاست، اگر به کفّار بدهیم همه به سوى کفر گرایش پیدا مى‏‌کنند.
نه فقط همسان بودن همه‏ انسان‌‏ها در مسائل اقتصادى و معیشتى مورد اراده‏ خداوند نیست، بلکه در مسائل اعتقادى هم نباید امور به سمتى برود که حقّ انتخاب از افراد گرفته و گمان کنیم اگر همه‏ مردم جهان یک فکر و یک عقیده شوند، به مطلوب رسیده‌‏ایم.

سوره شوری آیه 20،19؛ ﴿ اللَّهُ لَطیفٌ بِعِبادِهِ یَرْزُقُ مَنْ یَشاءُ وَ هُوَ الْقَوِیُّ الْعَزیزُ﴾، ﴿ مَنْ کانَ یُریدُ حَرْثَ الْآخِرَةِ نَزِدْ لَهُ فی‏ حَرْثِهِ وَ مَنْ کانَ یُریدُ حَرْثَ الدُّنْیا نُؤْتِهِ مِنْها وَ ما لَهُ فِی الْآخِرَةِ مِنْ نَصیبٍ﴾

در معناى لطف، نرمى و دقّت نهفته است. خداوند لطیف است یعنى به طور دقیق به امور احاطه کامل دارد و هر کارى را، به سهولت و آسانى انجام مى‌‏دهد.(تفسیر المیزان) اراده آخرت نشانه‏: وسعت دید، دل کندن از دنیا، ایمان به وعده‌‏هاى الهى، رنگ بقا دادن به فانى‏‌ها و در یک جمله نشانه عقل و انتخاب أحسن است.

در آیه 20، انسان به کشاورز، عمل او به کشت، نیّت او به بذر و دنیا و آخرت، به مزرعه و محل برداشت تشبیه شده است.
آخرت از دنیا مهم‏‌تر است زیرا:
1. براى آخرت‏ خواهان توسعه و رشد است. «نَزِدْ لَهُ فی‏ حَرْثِهِ»
2. آخرت‏ خواهان از دنیا بهره کمى مى‌‏برند اما دنیاخواهان هیچ بهره‌‏اى از آخرت ندارند. «ما لَهُ فِی الْآخِرَةِ مِنْ نَصیبٍ»
3. آخرت‏ خواهان به همه اهداف خود مى‌‏رسند. «نَزِدْ لَهُ فی‏ حَرْثِهِ» اما دنیاخواهان تنها به گوشه‌‏اى از اهداف خود مى‏‌رسند «نُؤْتِهِ مِنْها».

سوره فصلت آیه 51؛ ﴿ وَ إِذا أَنْعَمْنا عَلَى الْإِنْسانِ أَعْرَضَ وَ نَأى‏ بِجانِبِهِ وَ إِذا مَسَّهُ الشَّرُّ فَذُو دُعاءٍ عَریضٍ﴾

سؤال: در آیه 49 خواندیم: «وَ إِنْ مَسَّهُ الشَّرُّ فَیَؤُسٌ قَنُوطٌ» همین که شرّى به انسان رسید دچار یأس مى‌‏شود اما در این آیه مى‌‏فرماید: «وَ إِذا مَسَّهُ الشَّرُّ فَذُو دُعاءٍ عَریضٍ» همین که شرّى به انسان رسد، دعایى طولانى دارد، سؤال این است که چگونه انسان مأیوس دعا مى‏‌کند؟
پاسخ: مفسّران به این پرسش، پاسخ‏‌هاى متفاوتى داده‌‏اند:
در تفسیر روح البیان چنین آمده است: بعضى مردم به هنگام گرفتارى مأیوس مى‏‌شوند و بعضى دیگر دعا مى‏‌کنند.
برخى در پاسخ این سؤال گفته‌‏اند: انسان از اسباب عادّى مأیوس مى‌‏شود اما از خدا درخواست مى‌‏کند. لحن آیه توبیخ است و یأس از اسباب عادّى و توجّه به خدا کار نیکویى است و توبیخ ندارد.

ترتیل جزء بیست‌وپنجم قرآن‌ با صدای "عبدالباسط و عباس امام‌جمعه"گذری بر نکات مهم جزء بیست‌وچهارم قرآن/ بزرگ‌ترین مانع حق‌بینی

انتهای پیام/

R1410/P/S4,37/CT1 واژه های کاربردی مرتبط تفسیر قرآن ماه مبارک رمضان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تفسیر قرآن ماه مبارک رمضان تفسیر قرآن ماه مبارک رمضان جزء بیست وپنجم قرآن قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۵۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم

تقویت چشم و بینایی با تغذیه را که می شنویم یاد هویج می افتیم. درست است که هویج موجب تقویت چشم می شود اما مواد غذایی دیگری هم هستند که اثراتی فوق العاده در تقویت چشم دارند.

به گزارش نمناک، تقویت چشم و بینایی با تغذیه شامل خوردنی ها و نخوردنی هایی می شود که با شناخت آنها می توانید در مراقبت از چشمانتان از راه خوراکی بهتر عمل کنید. چشم عضو مهمی است که به مراقبت های زیادی نیاز دارد و یکی از این راهها رعایت اصول تغذیه برای داشتن چشمانی سالم است.

مواد غذایی مفید برای تقویت چشم و تاثیر تغذیه بر بینایی

به طور کلی شما باید مقادیر زیادی سبزیجات سبز و پر برگ و هفته ای دو بار ماهی مصرف کنید تا چشمی سالم داشته باشید اما در کنار این نکته با برخی از مواد غذایی مفید برای چشم آشنا شوید.

هویج با داشتن ویتامین A تبدیل می شود. این ویتامین سلامت کلی چشم را بهبود می بخشد. مصرف غذاهای بتا - و لیکوپن را افزایش دهید و یا از مکمل های غنی ویتامین A استفاده کنید. اسفناج و کلم بروکلی نه تنها غنی از ویتامین های C،B،A و E و مواد معدنی و روی هستند بلکه غنی از لوتئین و زیزانتین نیز هستند. مصرف روزانه اسفناج، می تواند مانع بروز اختلال هایی مانند آب مروارید و تباهی لکه زرد شود. اسفناج، برای سلامت قرنیه چشم نیز مفید است و بروکلی با داشتن ویتامین B، لوتئین و زیزانتین نه تنها باعث تقویت بینایی می شود بلکه از چشم ها حفاظت می کند و از تاری دید پیشگیری می کند. تقویت چشم با گیاهان دارویی

از لحاظ طب سنتی مواد غذایی مفید و مضر برای چشم و بینایی شامل:

زردچوبه - هویج - آویشن - شلغم - رازیانه - بادام شیرین با نبات - مغزها بطور کلی مانند بادام، گردو، پسته، فندق - مربای هلیله - دارچین، زعفران و کندر

نسخه های طب سنتی برای تقویت چشم و بینایی

هر روز یک گرم آمله کوبیده در عسل حل کرده میل نمایند قوت چشمها زیاد می گردد.

مخلوط بادام و رازیانه:
بادام و دانه رازیانه را پودر کنید. این پودر و یک لیوان شیر را قبل از رفتن به تخت خواب مصرف کنید. از مصرف آب به مدت دو ساعت بعد از مصرف شیر پرهیز کنید. برای چهل روز از این برنامه پیروی کنید. نبایدهایی برای تقویت بینایی و چشم

در بخش تغذیه مناسب تقویت چشم و بینایی سری بایدها و مفیدها را گفتیم و حالا نوبت به نبایدهاست که شما باید در برنامه غذایی خود رعایت کنید.

از مصرف گوشت های خشک و فرآوری شده تا حد امکان پرهیز کنید. برای جلوگیری از ضع بینایی و دید مصرف غذاهای غلیظ مانند حلیم و کله پاچه را به حداقل برسانید. مواد غذایی نفاخ و تحریک کننده معده و روده عدس، پیاز، سیر، تره، شاهی، بادنجان، باقلا، لوبیا، کلم، شوید، زیتون خام خوراکهای ترش مانند سرکه، سیب ترش برای بینایی خوشایند نیستند. مصرف زیاد خوراکهای شور مانند کنسروها، خیارشور، چیپس و پفک دلیلی است بر ضعف بینایی شما در حالت سیری هرگز به غذاخوردن ادامه ندهید. سیر و با شکم پر خوابیدن از علل دیگر ایجاد ضعف چشم است.   نکاتی برای تقویت و حفظ سلامت بینایی خوب بهداشت خوب چشم ها را با شستن صحیح آن ها با آب سرد و یا گلاب در هر روز حفظ کنید.گلاب در کاهش فشار چشم و خارش به ویژه در تابستان موثر است. از لمس کردن چشم ها بدون شستن دست ها پرهیز کنید. وضعیت لنزهای طبی خود را بررسی کنید. از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب بسیار دوری کنید و زمانی که در معرض نور خورشید قرار می گیرید، عینک آفتابی محافظ و یا کلاه خود را بپوشید.

چیزهای دیگری هم هست که باید رعایت کنید و در ادامه ی این بخش از نمناک عنوان شده است.

توصیه های دیگر: به صفحه تلویزیون یا صفحه کامپیوتر خود خیره نشوید، چون به چشم فشار وارد میکند. هنگام کار با یک کامپیوتر، مانیتور را در فاصله ای مناسب، حدود 18 تا 24 اینچ دورتر قرار دهید. ارتفاع صفحه مانیتور باید درست در پایین سطح چشم باشد. هر 20 دقیقه یک بار وقفه های بصری مکرر داشته باشید و چشمان خود را آرام کنید. از مطالعه در نور کم خودداری کنید چون باعث فشار روی ماهیچه های چشم می شود. عینک هایی را که مناسب نیستند استفاده نکنید، این برای کودکان اهمیت ویژه ای دارد. معاینه عمومی منظمی داشته باشید. همیشه از لوازم آرایش چشم با کیفیت خوب استفاده بکنید و لوازم آرایش چشم قدیمی را دور بیندازید. خوابیدن ناکافی و نامناسب منجر به ناراحتی چشم و دید تار می شود. چشم های خود را به طور غیر ضروری مالش ندهید. از رژیم غذایی غنی ویتامین C استفاده کنید. از غذاهای غنی از روغن، چرب یا تند پرهیز کنید. سیگار نکشید. از استرس داشتن جلوگیری کنید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • راه سعادت دنیا و آخرت انس با قرآن و مفاهیم واقعی دینی است
  • خانه خود را در بهار سبز کنید
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • دنیا باید منتظر کسی که پول دارد بماند!/ کشتن انسان‌ها بدون ترس
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • حل مشکل آب کشاورزان قزوین اولویت مسؤولان باشد
  • سایه‌روشن‌های هفته بیست‌وپنجم؛ مدعیان، جام را به هم تعارف کردند!
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای فکری جامعه اسلامی قلم زد